Desenvolupament Sostenible

Dins el marc de l’Agenda 2030  els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) foren adoptats l’any 2015 per tal de posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones puguin gaudir de la pau i la prosperitat. Aquests són:

    1. Erradicar la pobresa en totes les seves formes a tot el món.
    2. Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i una millor nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.
    3. Garantir una vida saludable i promoure el benestar per a tots i totes en totes les edats.
    4. Garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa, i promoure les oportunitats d’aprenentatge permanent per a tots.
    5. Aconseguir la igualtat entre els gèneres i donar poder a totes les dones i nenes.
    6. Garantir la disponibilitat i la gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a tothom.
    7. Assegurar l’accés a energies assequibles, fiables, sostenibles i modernes per a tothom.
    8. Fomentar el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva, i el treball decent per a tothom.
    9. Desenvolupar infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible, i fomentar la innovació.
    10. Reduir les desigualtats entre països i dins d’ells.
    11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, assegurances, resilients i sostenibles.
    12. Garantir les pautes de consum i de producció sostenibles.
    13. Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
    14. Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per aconseguir el desenvolupament sostenible.
    15. Protegir, restaurar i promoure la utilització sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar de manera sostenible els boscos, combatre la desertificació i aturar i revertir la degradació de la terra, i frenar la pèrdua de diversitat biològica.
    16. Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
    17. Enfortir els mitjans d’execució i revifar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible

La creativitat, el coneixement, les tecnologies i els recursos econòmics són necessaris per aconseguir els ODS en tots els contexts. 

Contextualitzat en el PEC del centre farem referència a: 

 

  • Educació Ambiental:

Impulsam l’educació ambiental i la sostenibilitat en la vida del centre a partir de la presa de consciència del medi en què vivim i de l’aprenentatge de conceptes, valors i actituds (anàlisi, reflexió, compromís, decisió i acció) en relació amb la cura i el respecte per aquest medi i també per les persones. La concebim com una eina pedagògica per transformar la societat.

Es treballa el reciclatge diàriament des de les diferents àrees, facilitant l’ús dels contenidors de reciclatge de paper i cartró, plàstic i rebuig que hi ha a totes les aules, menjador i al pati.

També es facilita i promou mitjançant diferents campanyes l’ús del contenidors de piles i el reciclatge dels taps de plàstic.

Comptam amb dos horts escolars on també es treballen tot un seguit de continguts

relacionats amb el medi ambient. Es promouen diferents campanyes sobre ús responsable de l’aigua, energia….

El Departament d’Educació Física desenvolupa el Projecte GR221 des de 1r de primària fins a l’ESO, Batxiller i cicles formatius per tal de conèixer i estimar el nostre voltant, cuidar-lo i protegir-lo, proposant excursions a la Serra de Tramuntana,

També es realitzen sortides tècniques a la zona dunar d’Es trenc, Parc Natural de Mondragó, Parc Natural de Cabrera, estades a Binifaldó….

Participam en programes com Save the Med per tal de tenir cura del medi ambient marí. 

  • Educació per al consumidor:

Es treballa per afavorir una actitud crítica de l’alumnat cap als missatges publicitaris que diàriament ens envaeixen. Es treballen vídeos i articles sobre el tema. Es promou un consum responsable i sostenible quan arriba la campanya de Nadal.

Participam en una campanya de berenar saludable ofertat per la conselleria d’agricultura, o al llarg de 8 setmanes des d’Infantil fins a 6è de primària ens donen fruita per berenar. Tots els cicles treballen de manera setmanal el dia de la fruita.

El bar del nostre centre també ofereix fruita a l’hora dels berenars, afavorint el seu consum en el Centre en detriment de la pastisseria industrial.

Alguns cursos de primària participen en l’activitat de Dinàmica Educativa: Berenar saludable.

  • Cultura de les Illes Balears:

Es treballa a les àrees de Ciències Naturals i Socials, es treballen els continguts propis de les unitats didàctiques que es refereixen al clima, ecosistemes, paisatges, localitats i símbols de la nostra Comunitat.

Des de l’àrea d’Educació Artística es propicia l’estudi de les diferents manifestacions artístiques propis de la nostra cultura i folklore popular (balls, música…). També celebram la tradicional festa de Sant Antoni i Sant Sebastià.

Molt present a totes les nostres sortides tècniques amb la finalitat de conèixer la nostra cultura i el nostre voltant: Fundació Pilar i Joan Miró, Comuna de Lloret, Visites: al Castell de Bellver, la Seu, sa Llotja, Parcs Naturals de Mondragó i Cabrera; estades a Binifaldó.

  • Projectes Solidaritat

El centre participa en projectes de solidaritat amb diferents institucions:

      • Càritas
      • Fundació Asima
      • Fundació Vicente Ferrer 
      • Fundació Sant Joan de Déu
      • Mallorca sense Fam

Aquests projectes en algunes ocasions han estat posats en marxa per l’alumnat, posant en pràctica l’Aprenentatge-Servei. 

Aquesta web utilitzem cookies tècniques o indispensables per a la prestació de serveis. Més informació a la nostra política de cookies.

Tanca